Goed nieuws met een zwart randje.

Dit vind je misschien ook leuk...

1 reactie

  1. Marja Hasert schreef:

    Ik herken wat je schrijft Joke! Dat is inderdaad het lastige. Aan de ene kant die hoopvolle mededeling en aan de andere kant de wetenschap dat dit bij het grootste deel van de mensen niet of maar deels haalbaar is! Toch geloof ik dat wanneer ook hulpverleners in hun contact met met ernstig zieke mensen deze hoop een duidelijke plek geven, hier op blijven inzetten, dit mensen vooruit kan helpen in hun weg naar herstel. Waarbij herstel, nadrukkelijk, voor iedereen iets anders kan zijn. Waar de een heel blij is met de rust in zijn hoofd en de energie om met regelmaat naar een dagactiviteitencentrum te gaan zal voor de ander herstel bestaan uit een opleiding afmaken met de nodige ondersteuning. Misschien helpt het ook naasten om zich te realiseren dat herstel ook uit hele, hele, kleine stapjes kan bestaan. Maar, eerlijk is eerlijk, het blijft een moeilijke en vaak lange weg!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *